• В завод на бъдещето роботи си сътрудничат с хора

    В завод на бъдещето роботи си сътрудничат с хора

    Иновативното производство е представено на изложението Hannover Messe в Германия

    В завод на бъдещето роботи си сътрудничат с хора

    Във фабриката на бъдещето на международната технологична компания АББ роботи сами сглобяват ръчни часовници. Това беше демонстрирано нагледно пред германския канцлер Ангела Меркел и министър-председателя на Швеция Стефан Льофвен. Емблематичните роботи с две ръце YuMi, заедно с едноръки роботи YuMi работиха индивидуално с несравнима прецизност, а държавните ръководители показаха голям интерес към завода на бъдещето.

     “Ние обединяваме електрификацията, автоматизацията, роботиката и дигитализацията, за да създаваме решения за утре“, сподели главният изпълнителен директор на АББ Улрих Шписхофер.  По думите му, днес АББ вече съчетава човека и машината по уникален начин със своите роботизирани и автоматизационни решения, за да разкрива нови възможности.

    АББ е световен лидер в дигиталните отрасли с четири направления: “Електроснабдяване и електрообзавеждане”, “Индустриална автоматизация”, “Задвижване” и “Роботика и Автоматизация и дискретни процеси. Водещото на пазара бизнес направление на АББ “Енергийни мрежи” ще бъде продадено на “Хитачи” през 2020 г. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 147 000 служители.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00