• Mercedes-Benz и Nvidia си партнират в разработването на модернизирани превозни средства

    Mercedes-Benz и Nvidia си партнират в разработването на модернизирани превозни средства

    Mercedes-Benz ще започне да внедрява новата архитектура в целия си автопарк през 2024 г.

    Mercedes-Benz и Nvidia си партнират в разработването на модернизирани превозни средства
    • Mercedes-Benz и Nvidia ще си партнират за разработването на следващото поколение на изчислителните системи в автомобила.
    • Подобна технология ще помогне за осигуряване на отдалечени или в ефир актуализации и автоматизирани възможности за шофиране.
    • Компаниите не разкриха финансови подробности за обвързването.

    Mercedes-Benz и Nvidia си партнират за разработването на следващото поколение на изчислителните системи в автомобила на автомобилния производител, които ще помагат при дистанционни или въздушни актуализации и автоматизирани възможности за шофиране.

    Компаниите обявиха сътрудничеството във вторник с обещания за разработване на „най-сложната и усъвършенствана компютърна архитектура, внедрявана някога в автомобил“.

    Електрическата архитектура или мозъкът на превозното средство по същество дава възможност на системите на превозното средство да комуникират. Той също така позволява на превозното средство да получава и изпраща информация до външни източници за неща, като отдалечени надстройки или сервизни сигнали.

    Mercedes-Benz ще започне да внедрява новата архитектура в целия си автопарк през 2024 г., според компаниите. Той ще използва платформата за шофиране на Nvidia, като дава възможност за подобряване на функции като системите за подпомагане на водача на водача. Това много наподобява на начина, по който Tesla дистанционно обновява системите на своите превозни средства.

    "Целият продукт ще бъде проектиран по различен начин", заяви Дженсън Хуанг, основател и главен изпълнителен директор на Nvidia, по време на уебкаст във вторник. Той описа превозните средства като „вечни, модернизирани“ машини, задвижвани от суперкомпютри.

    Според клиентите, клиентите ще могат да купуват и добавят възможности, софтуерни приложения и услуги за абонамент чрез актуализации на софтуера в ефир през живота на автомобила.

    Такива подобрения могат да осигурят допълнителни възможности за приходи на автомобилния производител, както и да помогнат за ускоряване на припомнянето за безопасност или други подобрения.

    Акциите на Nvidia се повишиха с по-малко от 1% във вторник следобед до около 383 долара. Акциите по-рано през деня достигнаха 52-седмичен връх от $ 385.70.
    Компаниите не разкриха финансови подробности за отношенията си, които се разширяват върху вече установено партньорство, включващо информационно-развлекателните системи на автомобилния производител.

    „Тази нова платформа ще се превърне в ефективна, централизирана и софтуерно дефинирана система в бъдещите ни автомобили на Mercedes-Benz. AI изчислителната архитектура на NVIDIA ще ни помогне да оптимизираме нашето пътуване към автономно шофиране “, казва в изявление Ola Källenius, председател на борда на Daimler AG и ръководител на Mercedes-Benz AG.

     

    Mercedes-Benz Nvidia Daimler AG

    Оценка на новината

    0