• 5G iPhone и тенденциите за работа от дома могат да повишат акциите на Apple

    5G iPhone и тенденциите за работа от дома могат да повишат акциите на Apple

    Продажбите на iPhone отбелязаха рязък скок в Китай, което може да бъде "значителен риск" на фона на продължаващото напрежение между Вашингтон и Пекин.

    5G iPhone и тенденциите за работа от дома могат да повишат акциите на Apple

    Наскоро производителят на iPhone се превърна в първата публично търгувана американска компания, която достигна до 2 трилиона долара пазарна граница, около две години след достигането на крайъгълен камък от 1 трилион долара. Акциите на Apple нараснаха с 1,2% в понеделник.

    „Забележителното е, че Apple постигна пазарен капацитет от 2 трилиона долара, без да продаде нито един iPhone 5G, каза Том Форте, управляващ директор и старши аналитичен анализатор в D.A.Davidson.

    5G iPhone ще доведе до многогодишен положителен растеж на смартфоните, а акциите на Apple със сигурност ще се повишат“, добави той.

    5G се отнася до петото поколение високоскоростен мобилен интернет, който има за цел да осигури по-бързи скорости на данни и повече честотна лента, за да носи нарастващи нива на уеб трафик. В момента Apple е третият по големина производител на смартфони след Huawei и Samsung. В доклад на Nikkei Asian Review се казва, че американският технологичен гигант планира да пусне четири модела в своя 5G състав с три различни размери на екрана.

    Заради пандемията COVID-19, сега повече хора работят дистанционно и са преминали към онлайн обучение. Forte цитира изчисления на Logitech от миналия месец, че около един милиард души сега работят от дома.

    През юли Apple отчете исторически силно трето тримесечие с двуцифрен ръст в сегментите си на продукти и услуги. Apple заяви също, че цялостните му операции са засилени от тенденциите за работа от дома и онлайн продажбите.

    Компанията обяви разделянето на акции 4 за 1, като за всяка акция на Apple, която инвеститорите притежават, те ще получат три допълнителни такива. Това прави единичните акции в Apple по-достъпни за закупуване от инвеститорите.

    Forte заяви, че очаква устойчивият растеж на услугите и 5G-цикъла на iPhone да доведе до двуцифрен ръст на приходите през фискалната 2021 г. 

     

    Apple iPhone 5G технология Forte

    Оценка на новината

    0