• Apple с добри резултати за тримесечието въпреки слабите продажби на iPhone

    Apple с добри резултати за тримесечието въпреки слабите продажби на iPhone

    Apple сподели, че е налице „ограничено предлагане“ на iPhone, което означава, че те се продават по-бързо, отколкото компанията може да ги създаде.

    Apple с добри резултати за тримесечието въпреки слабите продажби на iPhone

    Apple отчете печалби по време на търговията в четвъртък, но резултатите не се харесаха на инвеститорите. Акциите на Apple спаднаха с цели 5% при продължителна търговия, въпреки че компанията победи очакванията на Уолстрийт както за печалба, така и за приходи.

    Спадът е вероятно, тъй като приходите от iPhone достигнаха 26,4 млрд. долара, което е с 20% по-ниско от същото тримесечие на миналата година.

    Продажбите на Apple в Китай също пострадаха, главно поради слабите продажби на iPhone, каза Apple. Приходите от Китай спаднаха до 7,95 млрд. долара от 11,13 млрд. долара година по-рано, което е спад от 29%.

    Но ситуацията с продажбите на iPhone не е толкова лоша, колкото изглежда. Тази година новите iPhone на Apple бяха пуснати в продажба около месец по-късно от предвиденото.

    Така че слабостта на iPhone може да е отчасти защото хората чакаха новия iPhone 12, който не се появи в продажба до октомври. Всъщност както изпълнителният директор на Apple - Тим Кук, така и финансовият директор - Лука Маестри заявиха, че търсенето на клиенти на iPhone е било високо до средата на септември - когато Apple обикновено пуска нови модели iPhone.

    „Това е много впечатляващо ниво на производителност. Смятаме, че тази година не сме пуснали и доставихме нови модели iPhone през тримесечието“, заяви финансовият директор на Apple - Лука Маестри за фискалното четвърто тримесечие на Apple, което приключи през септември.

    Търсенето беше по-високо от миналата година през първата част на тримесечието. До средата на септември, когато Apple проведе събитие за пускане с нови часовници на Apple, но без нови iPhone, търсенето на модели iPhone 11 „нарасна двуцифрено и надмина очакванията ни“, каза Maestri.

    Очаква се растеж през ваканционното тримесечие. Apple очаква приходите от iPhone да нараснат през тримесечието на декември - въпреки факта, че новите модели iPhone 12 бяха пуснати на пазара 4 седмици след тримесечието и два нови модела iPhone все още не са в продажба.

    Миналата година Apple отчете 55,96 млрд. долара продажби на iPhone за същия период.

    Apple печалба Китай iPhone Уолстрийт

    Оценка на новината

    0