• Фючърсите на акциите се отварят малко по-високо след рекордното рали

    Фючърсите на акциите се отварят малко по-високо след рекордното рали

    Акциите на Novavax (NVAX) поскъпнаха с повече от 20%.

    Фючърсите на акциите се отварят малко по-високо след рекордното рали

    Фондовите фючърси се отвориха малко по-високo, след рекордното нарастване за S&P 500 и Dow.

    По-рано както S&P 500, така и Dow постигнаха рекордни максимуми в рамките на деня и на затваряне, като печалбата в предишния беше водена от информационните технологии, комуникационните услуги и потребителските дискреционни сектори.

    Цените на биткойните (BTC-USD) затвориха на $ 58 000, като се доближиха до рекорда, определен от миналия месец.

    Nasdaq приключи по-високо с 2,5%, за да възстанови някои загуби от последните няколко седмици.

    Акциите за обратно изкупуване на акции за технологии и растеж дойдоха успоредно с по-ниски нива на доходността на Министерството на финансите, тъй като опасенията за бързо нарастващата инфлация и краткосрочното затягане на паричната политика от страна на Федералния резерв отслабнаха. Референтната 10-годишна доходност на хазната се колебае под 1,55% или все още близо 40 базисни пункта над нивата отпреди месец, но малко се промени от началото на март.

    Бързото покачване на лихвените проценти по-рано през март предизвика бърза продажба на много технологични акции, като очакванията за по-високи лихви и разходи по заеми претегляха оценките на компаниите в растеж.

    „Тази седмица не само получихме няколко прилични търгове за облигации, които помогнаха малко да се уредят пазарите, но след това ЕЦБ /Европейската централна банка/ заяви, че ще бъдат по-агресивни при закупуването на облигации. В крайна сметка всичко спомогна за уреждане на нестабилността във фиксирания доход.'', каза Меган Хорнеман.

    Президентът Джо Байдън подписа закон за пакет от 1,9 трилиона долара за помощ в борбата с последиците от Covid-19, който бързо ще осигури поредната масивна инфузия на стимули директно на американците и малкия бизнес. 

    Dow Covid-19 Nasdaq Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    5.00